OVER ONS

OVER ONS

WIE ZIJN WIJ EN WAT DOEN WIJ? 

Wij zijn KSA Lotenhulle Poeke meisjes, een super leuke jeugdbeweging met enkel meisjes! Doorheen het werkjaar bieden wij fantastisch leuke activiteiten aan voor jong en oud. Naast onze activiteiten gaan wij ook op weekend, organiseren we een spaghetti-avond, pannenkoekverkoop, croque’n roll, filmnamiddag, … En nog tal van andere leuke activiteiten en evenementen. Maar ons hoogtepunt is natuurlijk ons zomerkamp! Kijk zeker eens op onze kalender voor meer informatie. Onze leidingsploeg bestaat uit 21 enthousiaste en zeer gemotiveerde leidsters. Er zijn 3 tot 5 leidsters verantwoordelijk per afdelingsgroep. Wij zijn ook actief op sociale media, check zeker onze facebookpagina!


VOOR WIE ZIJN WE ER? 

Wij zijn er voor kinderen vanaf het derde kleuterklas tot en met het vijfde middelbaar. Zij worden ingedeeld in volgende leeftijdsgroepen:

Kabouters: derde kleuterklas

Sloebers: eerste en tweede leerjaar

Roodkapjes: derde en vierde leerjaar

Rakkers: vijfde en zesde leerjaar

Sjim: eerste tot vierde middelbaar

Kim: vijfde middelbaar

Inschrijven kan op onze website. Ook gaan wij elk jaar op schoolbezoek en doen wij eventueel huisbezoeken voor kinderen uit het derde kleuterklas. Iedereen is ook op onze startdag of vriendinnendag van harte welkom om eens te proberen!


WAAR EN WANNEER?

Onze activiteiten gaan door om de twee weken op zaterdagnamiddag vanaf 14 uur tot 17 uur. Jullie kunnen ons vinden aan, in en rond ons lokaal in de Poekedorpstraat 16 in Poeke. We verzamelen meestal op het grasplein aan de overkant van ons lokaal waar ook de hondenschool plaatsvindt. Onze activiteiten vinden plaats in het lokaal zelf, op het grasplein of in het bos.


WAAROM KSA?

KSA is meer dan een namiddagje spelen. Het is namelijk een manier van leven, vrienden voor het leven, … Wil je weten of KSA iets voor jou is of voor jouw dochter? Dan hebben we hier alvast 10 redenen opgesomd, maar er zijn er zoveel meer…

1) Ben je een meisje tussen de 5 en 16 jaar die avontuurlijk is ingesteld?
2) Zoek jij een hobby op zaterdagnamiddag tussen 14u en 17u? 
3) Hou je van plezier maken met je vriendinnen?
4) Wil je al altijd weten hoe je kampen bouwt in het bos?
5) Wil je al heel je leven in tenten slapen?
6) Heb je er altijd al eens van gedroomd om vallende sterren te spotten aan het kampvuur?
7) Doe jij ook graag eens zot?
8) Ga je graag op weekend of op kamp?
9) Wil je onze kampliedjes meezingen uit volle borst?
10) Wil je lekker stoer je eigen potje leren koken? 

Dan is KSA Lotenhulle-Poeke Meisjes zeker iets voor jou!


UNIFORM

Om duidelijk te maken wie wij zijn, is het dragen van een uniform verplicht. Wat houdt dit uniform in? Het dragen van een hemd en een sjaaltje. Zo kunnen we onze leden makkelijk herkennen. Voor meer informatie en aanvraag van uniform kan je bij de leiding terecht.


Nog vragen? Stuur gerust een mailtje.