Werkjaar ’19 – ’20

Werkjaar ’19 – ’20

 

2019 2020
13 september KSA Kick Off
21 september Startdag

 

5 oktober Pannenkoekenverkoop*

Activiteit voor Kabouters & Sloebers

18 oktober Dag van de jeugdbeweging
18-20 oktober Weekend Rakkers, Jim, Sim & Kim*
2 november Activiteit
16 november Activiteit
 30 november Sinterklaasfeestje
18 januari Filmfestival*
8 februari Activiteit
22 februari Activiteit
6-8 maart Weekend Kabouters, Sloebers & Roodkapjes*
21 maart Activiteit
4 april Activiteit
11 april Spaghetti avond*
18 april Activiteit
2 mei Vriendinnendag
27 juni Dagje aan zee*
 10 aug – 16 aug Zomerkamp in Hechtel-Eksel*

 

* Voor belangrijke data zoals pannenkoekenbak, weekend, filmfestival … krijgen jullie nog een mail met de nodige informatie.

TER INFO

Startdag

De leukste dag van het jaar is… Wanneer de KSA terug van start gaat! We verwachten jullie om 13u30 aan het oud lokaal in Poeke (aan de hondenschool). Dan zullen jullie via een spannende zoektocht ontdekken wie jullie leidsters worden voor het komende jaar. Na dit spel krijgen jullie iets lekkers om te eten en maken we kennis met de nieuwe kindjes en leidsters.

Pannenkoekverkoop

Elk jaar gaat de befaamde pannenkoekverkoop door! Hierbij gaan onze kimmers, simmers, jimmers, rakkers en roodkapjes op pad om heerlijke pannenkoeken te verkopen. De kimmers, simmers, jimmers en rakkers spreken af aan de kerk van Lotenhulle en zullen met de fiets Lotenhulle doorkruisen. De roodkapjes verkopen pannenkoeken in Poeke samen met hun leidsters en dit doen ze te voet. Voor de kabouters en sloebers is er gewoon een activiteit voorzien.

Dag van de Jeugdbeweging

Op ‘Dag van de Jeugdbeweging’ mag je tonen dat je in een jeugdbeweging zit! Laat je jas aan de kant liggen en trek je KSA-hemd aan om naar school te gaan. Alle leidsters doen dit ook, want we zijn fier dat we in de KSA zitten en dat willen we laten zien!

=> Trek je blauwe hemdje aan, zo ziet iedereen dat jeugdbewegingen nog bestaan! 

Sinterklaasfeestje

Elk jaar komt de Sint een bezoekje brengen aan de KSA Lotenhulle-Poeke meisjes. Het bezoek van de Sint gaat door in het zaaltje naast ons lokaal. De Sint komt meestal langs rond 15-16u, dus daarvoor is het gewoon activiteit. De Sint en zijn pieten hebben ook een heerlijk zakje snoep voor elk lid voorzien.

Vriendinnendag

2 mei is onze ‘Vriendinnendag’. Op deze dag is er gewone activiteit met als enige verschil dat iedereen één of meerdere vriendinnen mag meenemen. Zo kunnen zij ook eens proeven van de tofste KSA in het land!

=> Ik neem mijn vriendinnen mee naar de KSA, dan kunnen ze zien hoe hard ik losga!

Fietspool

Omdat ons lokaal in Poeke ligt, fietsen heel gezond en sportief is, en het handig is voor de mama’s en papa’s, komen de leidsters de sportieve kindjes afhalen aan het kerkplein van Lotenhulle. Samen fietsen we dan naar het lokaal. We spreken om 13u40 af aan het kerkplein en we zullen om 17u20 terug aan het kerkplein staan.

We werken met stempelkaarten, waarbij jullie stempels kunnen verdienen elke keer dat jullie met de fietspool komen. Een volle stempelkaart betekent een leuke verrassing!

De fietspool gaat maar van start in maart (we lassen een winterstop in!).